fattigmansboxen

Alla inlägg den 13 mars 2014

Av fattigmansboxen - 13 mars 2014 08:27

Förra året lyckades jag klara av 3 strikta pullups - 3 strikta pullups! Det var så coolt att få till dem efter månader av slit! Idag kan jag inte ens göra 1 strikt pullup! Väger typ 4 kg mer men tycker ändå att jag borde vara starkare än föregående år... blir riktigt orolig. Det mest provocerande är när man ibland stöter på de som inte ens tränar och ändå fixar ett par stycken pullups... man blir förbannad! 

Men skam den som ger sig. Jag har helt enkelt utforskat vilka muskler som behöver stärkas upp för att orka med denna övning från helvetet!


 


Framförallt är det ju till sin fördel att bli stark i de breda sneda ryggmusklerna latissimus dorsi men även biceps, triceps och bröstmusklerna hjälper dig på vägen till ditt mål. Hur ska jag träna dessa då utöver mina vanliga träningspass? Jo, bestämde mig för att besöka Friskis & Svettis gymmet vid jobbet lite oftare och vid några tillfällen i veckan BARA träna dessa muskler med viss del maskiner... ni hörde rätt... maskiner!

Så igår drog jag ner på gymmet, som för övrigt har massor av bra utrustning för den CrossFit frälste, och körde ett rygg och biceps pass. Det med latsdrag, rodd i maskin samt med skivstång, bicepscurls samt lite statiska bålövningar då även bålen behövs i det mesta. Kände mig dum MEN målinriktad. Provade även lite DU som uppvärmning men det gick ingen bra alls... surt! Fanns även en typ av dips-/pullupsmaskin där man sitter på en platta på knäna och får draghjälp upp liksom... provade men kändes konstigt. Man kom upp i ganska konstig hållning... nja...


                       


Detta är min strategi tills vidare samt köra exentriska pullups... hoppa upp och hålla emot på vägen ner...

Igår kväll kom jag hem lite senare än vanligt efter lång föreläsning i Sthlm och var sååå trött! Vad riktigt nära att skita i footballpasset men tog mig själv i örat och lommade ner i källaren fattigmansboxen.

Passet bestod av 5 RM marklyft och sen 8 minuter 3 strikta (viktade) pullups och power cleans max reps. Hade inte en aning om vad jag tog i marklyft då jag skitit i detta sen länge men vet att jag maxade 95 kg i november så jag tänkte att 90-95 kg kanske? Slutade på 5 X 100 kg med lite kraft kvar... så det kändes nice! Lilltjejen hejade på mig under tiden... guldtjejen min! Pullupsen blev exentriska och power cleans körde jag på 30 kg då jag fortfarande känner mig osäker på om jag gör rätt... men känslan var riktigt fin! Hade dessutom INTE on i axlarna! Tjohoooo!!


 


Ikväll är det dags för att köra CF Football med Tessan i fattigmansboxen. Kanske Kia kommer ner också, vem vet? Igår beställdes våra lagkläder. Dessa ska bara tryckas och sen är vi rustade (i alla fall klädmässigt) för tävling!

/Johanna

Ovido - Quiz & Flashcards