fattigmansboxen

Alla inlägg den 20 februari 2014

Av fattigmansboxen - 20 februari 2014 08:49

Just nu är jag relativt otränad då jag i snitt tränat 1-2 dagar i veckan senaste året. Mycket har dessutom handlat om löpning - CF har varit lite i skymundan då jag kännt att hundträningen tagit upp det mesta av min tid sen våren 2013. Sommaren 2012 lyckades jag vara ledig (arbetslös) 8 veckor vilket gjorde att jag tränade CF minst 4 dagar i veckan och dessutom löptränade lite på detta - det var riktigt bra för mig! Då hade jag 1 MR på Press 36 kg och 1 MR på marklyft 90 kg och backsquatsen körde jag femmorna på 43 kg... detta var jag jättenöjd med. Jag kände mig stark. Körde igång igen efter ett uppehåll vintern 2012 och ökade något i styrka igen, som bäst hade jag en floorpress på 42 kg, ett marklyft fortfarande på 90 kg, körde backsquats femmor på 52 kg men klarade faktiskt av mina första pullups och ringdips! Det var stort!

Nu när jag började träna lite mer CF igen för nån månad sen (4 nov 2013) så körde jag igång med en ny styrkeprogression då det är så skönt/lätt att se framsteg på detta sätt. Självklart hade jag tappat massor av styrka... man blir så besviken på sig själv! Men skam den som ger sig! Har est tappat överkroppsstyrka märker jag... fixar inga pullups helt plötsligt och att ta samma vikter i press är inte att tänka på. Men glädjande fixade jag plötsligt dubbleunders som jag grinat och svurit över läääänge! I januari gick jag på CrossFit Footballs styrkeprogression - de är sjukt roliga oftast och det mesta går att köra hemma i fattigmansboxen.

I november hade jag 1 RM backsquat på 77,5 kg - kan vara roligt att testa snart vad man ligger på idag. Floorpressen är ju skrattretande... den har jag 35 kg på 1 RM! Marklyft hade jag 95 kg på i november... även här är det värt att göra ett nytt test på snart. Axelpress 35 kg på 1 RM... ja, vad säger man? Men i tisdags så gjorde jag mina första (nästan fulldjupa) HSPU!!! Så lite starkare har man blivit!

Vad har jag för mål nu då? Självklart att göra det bästa jag kan på tävlingen om 3 månader! Hålla mig frisk och skadefri. Ha jäkligt kul på vägen dit och uppleva en rolig tillställning med likasinnade!

Vad behöver jag träna på? Typ ALLT! Jag har varit för lat och oengagerad i CF. Jag har sett det som en bra träningsform och inte tagit det på allt för stort allvar... vilket gör att jag nu har bakläxa på massor! Ska lära mig gymnastiska övningar från grunden, som att stå/gå på händer, klättra i rep, pullups (strikta och kipping), toes to bar, ringdips och någon gång i framtiden muscle-ups. De olympiska lyften ska läras in, tekniken är svår i vissa fall. Ryck och stöt - vad var skillnaden nu igen? Tränar frivändningar just nu... Jag ska bli bättre på dubbleunders och starkare i överlag på ALLT... jag har att göra kan man säga. Känner mig extra glad över att jag har Tessan och Kia på varsin sida om mig - skönt att kunna peppa varandra och hjälpa varandra framåt. Vi ska börja ha lagträningar en dag i veckan så att vi kör ihop oss ordentligt.

Dagens pass i fattigmansboxen erbjuder i alla fall 5*5*5* BS och Floorpress följt av sprintar... vilken tur att det snöade i natt!

/Johanna


 

#fattigmansboxen

Av fattigmansboxen - 20 februari 2014 08:27

Lite roligt, hittade denna video som skapades när Harlem Shake var inne förra året:


http://www.youtube.com/watch?v=eXwT-jJoEdo 


/Johanna

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards