fattigmansboxen

Alla inlägg den 29 april 2014

Av fattigmansboxen - 29 april 2014 09:24

Igår kväll passade jag och Tessan på att besöka Nordic Wellness igen... vi har ju ändå en prova-på-vecka så det är lika bra att utnyttja den så långt som möjligt. Det är superfräscha lokaler, ljust och luftigt. MEN jag blev än en gång påmind om varför jag hållt mig borta från stora träningskedjor som t.ex SATS mm. Dessa drar till sig människor som besöker gymet sporadiskt om ens alls. Människor som när de väl besöker gymet har sminkat upp sig, tagit på bästa gå-ut-på-stan-gymkläderna och en stor del av tiden mest speglar sig i alla stora speglar som fyller de flesta fria väggarna (var ska man göra sina wallballs och HSPU?). Tjejerna är i stora lag superblonderade smala med extensions och lösnaglar, grabbarna stora, bulkiga med solariebränna... nu låter det som om jag pratar om 80-talet... nej - detta var igår, måndag 28 april 2014! Jag ska inte vara dum, alla får se ut hur de vill - jag bara inte förstår varför man lägger större fokus på att spegla sig och se snygg ut än att träna och bli stark? Ett exempel från igår är detta: Jag och Tessan flåsar oss igenom en AMRAP på 20 minuter av 5 18kg KB svingar (höga), 10 armhävningar och 15 airsquats - vi såg varken snygga ut eller luktade gott... tror bestämt att vi lät ganska osexigt också. Bredvid oss kommer två stora grabbar och kör lite sporadiskt pullups, leker med gummibanden och speglar sig i olika vinklar, använder olika miner, rättar till sina kepsar i spegelbilden osv. De kör 80% spegling och snack och resterande 20% något som liknar träning men jag kan inte påstå att det ser jobbigt ut - NU fattar jag hur gymkillar kan gå runt i varma mjukisbyxor på gymmet!   

Så nu när jag dissat dessa typer av träningsanläggningar så kan jag gå vidare - det var skönt att lätta på hjärtat!   MEN - jag vill INTE dra alla över en kam. Det finns människor som tränar flitigt på dessa gym också, som inte är superblonderade och utseendefixerade - tyvärr så syns de bara för sällan. OCH inte att förglömma - att jag retar mig på dessa träningsanläggningar och till viss del människorna som tränar där är ju MITT problem, endast mitt!

Igår på lunchen drog jag av ett pass med frontsquat också... har glömt bort styrkeprogressionen i all fokus på pass av arbetskapacitet. Vägde in mig på 59,9 kg och tog 60 kg 3x5 - kroppsvikt! Kändes bra!

När Tessan och jag svettats klart med vår AMRAP körde vi två olika magövningar i tabatas. USCH! Träna magen tar verkligen livet ur en!


 


Till lunchen idag blir det att öva på dubbleunders och ikväll ska Tessan och jag träffas igen på det där luftiga fräscha stället och bränna av lite styrkeprogression axelpress. Kanske öva lite på HSPU och ringdips också? MEN jag är sååå slut i axlarna nu efter söndagens helträningsdag med bland annat massa pullups mm och gårdagens pass av höga svingar blandat med armhävningar... så vi får se hur man orkar ikväll.

Från torsdag blir det flera vilodagar framåt om vi inte hänger på CrossFit Thames i London... trallallaaaa!!

/Johanna


PS. Tessan har blivit så grymt mycket starkare än för 3 månader sen - hon har pannben!


PS2. Hur skulle vi fixat detta utan Kia - världens mest pedagogiska coach som dessutom lyckas hålla ihop oss (Tessan och jag) hönshjärnor under passen!

Ovido - Quiz & Flashcards